Volem una escola dissenyada i pensada per tots i totes les que formem la nostra Comunitat Educativa. Volem una escola pensada i basada en les necessitats e inquietuts reals de tots els que estem ací. Volem escoltar totes les veus, de xiquets i xiquetes, de les seues famílies, del professorat i poder comptar amb la opinió d’experts per tal de poder dissenyar una escola nova que respecte al màxim les nostres necessitats i inquietuts.

Volem aconseguir una escola en la que la participació siga real, amb espais que puguen afavorir la participació de tots els membres de la nostra Comunitat Educativa. Una escola oberta a la participació de tots els agents del nostre entorn i que tinga espais que permeteixen l’entrada de qualsevol persona disposada a col·laborar en el procés d’ensenyament-aprenentatge del nostre alumnat. Volem aconseguir que la nostra escola es convertisca en un espai que puga estar obert amb l’ajuda de voluntaris a tota la gent que vullga entrar a treballar en altres moments no lectius.

Ens agradaria aconseguir que la nostra escola puga estar oberta fora d’horari escolar, per tal d’aprofitar al màxim les seues instal·lacions. On els xiquets i xiquetes puguen gaudir d’un espai que afavoreisca l’aprenentatge fora de l’horari escolar. Tot açò sostingut amb l’ajuda de voluntaris que estiguen dispossats a dedicar part del seu temps lliure per les vesprades. Volem generar espais on les famílies puguen entrar i gaudir d’un espai on poder compartir les seues inquietuts i puguen solventar possibles problemes amb l’ajuda de tothom.

Realment pensem que els xiquets i xiquetes necessiten estar en moviment i no asseguts tot el dia. Pensem que és necessari respectar aquesta necessitat i per això volem una escola que puga afavorir el moviment dels xiquets i xiquetes, donant-li l’oportunitat de decidir on i com volen treballar en cada moment, amb mobiliari i espais que puga respectar les seues necessitats.

Necessitem un espai que acompanye el nostre model pedagògic. Un model on el auténtic protagonista de l’aprenentatge és l’alumnat. Volem espais que ens ajuden a dur a terme el treball per projectes, cooperatiu i autònom. Volem una escola que siga capaç de respectar els ritmes de treball de cada xiquet i xiqueta, i per això no podem continuar amb el mateix mobiliari i model d’aules tancades.

Volem una escola on absolutament qualsevol persona puga accedir sense haver d’enfrontar-se a barreres que l’impedeixen entrar i participar. Volem una escola completament accessible, i no estem parlant a soles per persones amb mobilitat reducida. Volem una escola adaptada i accessible a qualsevol persona amb qualsevol necessitat específica, volem rotular amb pictogrames i braïlle, volem un mapa en 3d fet per nosaltres on qualsevol persona cega puga conèixer la nostra escola i menejar-se lliurement.

Volem una escola “Futurista”. Una escola del segle XXI per alumnat del segle XXI, amb diferents espais d’aprenentatge tal i com promou el projecte d’Aula del futur.

Volem un mobiliari realment adaptat a les necessitats dels nostre alumnes. Generant espais còmodes on poder aprendre i compartir tot allò que aprenem, un mobiliari capaç d’adaptar-se a cadascú i afavorint el moviment de l’alumnat. Un mobiliari que ens permeta redissenyar l’aula segons les necessitats de treball. Mobiliari amb diferents possibilitats de treball.