Bon dia a tothom! Última setmana de MAIG!!! Seria la última setmana que aniriem a l’escola matí i vesprada. Seria l’última setmana de tallers!!! No ho tireu de menys? 🙁 La veritat és que açò s’està fent molt més llarg del que semblava que anava a ser en un principi però ens ha tocat viure-li així i segurament dins de molts anys ho recordarem com una anècdota que poder contar als nostres fills I filles (alguns als nostres nets)

Esteu siguent molt forts, molt pacients I molt valents. No és fàcil fer el que esteu fent. Enhorabona a tots i totes!

Aquesta setmana anem a continuar amb les nostres tasques de costum. Aquesta setmana no tenim tasca de “xicotets investigadors” aquesta setmana i la que ve anem a fer una càpsula anomenanda “Lamateria i els materials”. Us haveu parat alguna vegada a apensar la quantitat de Materials que tenim en casa i per a que s’utilitzen? Tenen tots els materials les mateixes propietats? Venen tots de la natura o hi ha d’origen artificial? És important triar bé el material que utilitzem per a fer una cosa o una altra? Esperem que després de treballar en la càpsula ho tinguem tots una mica més clar.

Tots els dies continuarem fent “Classe virtual en ZOOM” a les 10:00h. per poder parlar i compartir tot allò que estem fent, com ens sentim, preguntar, aprendre els un dels altres i per fer activitats junts com el taller de problemes i SomArt..

Totes les tasques les heu d’intentar fer al llarg de la setmana, de fet, tindreu fins al diumenge per a penjar-les en MOODLE (aquelles que s’han de penjar).

Per cert, una cosa molt important i que no se si sabeu i que m’agradaria molt que no oblidareu… Us tirem molt i molt a faltar! Tenim unes ganes de veure-vos en directe encara que siga des de la distància que no vos ho podeu ni imaginar!!! .

PLANIFICA’T A SEESAW!!!

Com ja sabeu, el primer que hem de fer es PLANNIFICAR-SE EN SEESAW, si, una altra vegada, de veritat que és importantíssim encara que penseu que totes les setmanes són iguals penseu que ara que podem eixir i anar fent més coses no anem a tindre el mateix temps de sempre. Cal organitzar-se bé per poder aprofitar el temps al màxim I no agobiar-se. Una vegada programat ja us podeu ficar a fer les tasques.

El meu o nostre projecte personal
Vos enrecordeu del gran treball que ens va exposar Alejandra, Floren, Alejandro, Lúa…? Doncs aquesta setmana us toca la resta! Així que ja sabeu! Volem flipar i aprendre amb els vostres projectes personals! Com? Ho farem en ZOOM el dimarts i el divendres. Com que no donarà temps a tots ho farem durant vàries setmanes. Aquells que ja ho tingau fet i preparat podeu acceptar el repte de que el següent projecte el tema siga triat pels mestres. Us animeu? Qui s’atreveix? Recordeu que cal estar atents, podeu prendre apunts i anar ficant les vostres preguntes al xat. Aquestes es contestaran al final.

LA LECTURA PER PARELLES.

Ja sabeu que la lectura és quasi d’allò més important en la nostra vida. En qualsevol aspecte, la lectura ens ajuda a entendre el món que ens envolta, a aprendre, a investigar, a entendre el que fem i on estem… a la fi, la lectura és una ferramenta que ens ajudarà al llarg de la nostra vida. La lectura ens farà viatjar a mons fantàstics que no existeixen i sobretot, la lectura, ens farà somiar un món millor!

Recordeu que per a fer la lectura us heu de ficar per parelles. Encara que no pugau fer-la per Zoom, es convenient que seguiu tots els passos necessaris per a fer-la en condicions. Podeu fer-la amb un familiar no és necessari fer-la per internet. Recordeu que en acabar heu d’entregar la tasca!

LECTURA PER PARELLES 4t (25-29 MAIG)

LECTURA PER PARELLES 5é i 6é (25-29 MAIG)

ESCRIPTURA CREATIVA

L’escriptura creativa d’aquesta setmana no és senzilla. T’imagines ser astronauta i després d’un llarg viatge interestelar arribes a un planeta semblant o no la Terra… que et trobaràs allí? Com és eixe planeta? En que es diferència i en que se sembla al nostre? Hi haurà vida? Deixa’ns bocabadats amb el teu planeta!

Teniu tota la informació del que heu de fer ací: ESCRIPTURA CREATIVA 4t, 5é i 6é (25-29 MAIG)
Projecte “SomART”

En aquesta ocasió anem a gaudir i flipar del gran Velàzquez, amb la seua obra “LAS MENINAS”. Un obra meravellosa que tothom hauriem de tindre la sort i privilegi de poder gaudir en directe. En quant passe tot açò us reserveu data per a fer un viatge a Madrid al Museu del Prado 🙂

SomART – LAS MENINAS
EL TALLER DE PROBLEMES (6)
El taller de problemes ja sabeu que el fem tots els dijous. Aquest cas serà el dijous 30 d’Abril a les 10:00. Ens juntarem tots per zoom, i farem 3 o 4 grups per a intentar resoldre el màxim nombre de problemes. Com a mínim haurem de fer 2 i com a màxim els 4 que hi ha. Una vegada tinga acabat tots els problemes els he d’entregar en la tasca de Taller de problemes.
EL JEROGÍFIC MATEMÀTIC 3!

Aquesta vegada ho hem complicat una miqueta més… Ho aconseguireu??? Estem convençuts de que si!

JEROGLÍFICOS MATEMÁTICOS 3

Continua amb EDUTEN PLAYGROUND i amb 99MATH!

 Com ja sabeu les matemàtiques són molt importants. La pàgina de playgound.eduten.com ens ajuda a millorar i aprendre millor les matemàtiques mitjançant el joc. És super important que tots els dies li intentem dedicar uns 10 o 20 minuts per tal de poder avançar per les llisons proposades. Com que no és fàcil és millor anar en l’ordre proposat encara que ens semble fàcil. Recorda que a cada lloc pots triar el nivell de dificultat. Els enllaços de 99math recorda que els trobaràs a SEESAW, allí hauràs de penjar la captura de pantalla de cadascun d’ells quan els acabes! Recorda que hem de fer 1 al dia!
 
I… per acabar! Aquesta vegada canviem i passem a fer l’última càpsula del curs. “La matèria i els materials”.

T’HAS PARAT ALGUNA VEGADA A PENSAR LA QUANTITAT DE MATERIALS DIFERENTS QUE PODEM TROBAR EN LA NOSTRA CASA? SAPS SI SÓN ORIGEN NATURAL O ARTIFICIAL? SABRIES FER-NE UNA CLASSIFICACIÓ I PARLAR DE LES DIFERENTS PROPIETATS DE CADA MATERIAL?

Com que aquest no és un tema senzill et proposem l’última càpsula del curs. Ja saps que consisteix en un material en PDF amb teoria i activitats que et poden ajudar a aprendre tot el que necessites sobre el tema. Pots organitzar-te com vulgues per aconseguir fer-la. Recorda que a la llibreta has de tindre fet al acabar la càpsula un mapa conceptual amb l’informació que consideres més important així com totes les activitats realitzades. Penses que ho aconseguiràs?

CÀPSULA · LA MATÈRIA I ELS MATERIALS

Per a fer aquesta tasca tens 2 setmanes!! DOS SETMANES! No cal acabar-lo esta setmana!!!!

A més a més, podeu continuar fent tots els dossiers que us queden per fer. Recordeu que els podeu anar entregant al Moodle i nosaltres us ho anirem corregint a poc a poc. Molt ànims i una gran abraçada!!!