Ja no se ni les setmanes que duem sense poder veure-nos. Açò segurament se’ns està fent molt llarg a tots i totes. Tenim moltíssimes ganes de veure-vos, d’ajudar-vos, d’escoltar-vos, de parlar amb vosaltres, de poder pegar-vos una abraçada, però una setmana més, va a ser impossible. Ens toca continuar confinats i seguir lluitant contra aquest virus de la millor forma que podem, quedant-nos en casa.

Aquesta setmana és molt pareguda a l’anterior, recordeu que com que no podem estar al vostre costat l’únic mitjà que tenim per poder ajudar-vos és mitjançant ZOOM (recordeu que hem de fer un ús responsable) i entregant les tasques al moodle i fent aprofitar els foros per resoldre els dubtes. Per favor, molt important! Quan li feu les fotos als vostres treballs feu-lo en un lloc ben il·luminat i amb la tablet en vertical on es puga llegir i veure bé tot el que fica. Ara més que mai necessitem que sigau constants, feu la millor lletra possible i sigueu endreçats (bona maquetació). Si estiguèrem en classe vos podem preguntar el que no entenem, però des de la distància es fa molt complicat

PLANIFICA’T A SEESAW!!!

No ho fica, però recorda que és importantíssim per poder treballar bé! Recorda que ho has de ficar a SEESAW!

El meu o nostre projecte personal

És molt important que fiques un nou tema al foro contant a la resta que vas a investigar, quin serà el teu guió i les preguntes que vas a intentar contestar. Per què? Perquè així la resta podem ajudar-te, ficar-te més idees, ficar-te més preguntes i entre tots i totes farem que el teu treball d’investigació personal siga molt més ric i més potent. ENCARA HI HA GENT QUE NO HO HA FET 🙁

El document que genereu si ho feu amb DRIVE tenim la possibilitat de si el claveu a la carpeta de BENAMAKERS > Curs 19-20 > Projecte Personal el podem llegir, revisar i aconsellar.

LA LECTURA PER PARELLES.

 Ja sabeu que la lectura és quasi d’allò més important en la nostra vida. En qualsevol aspecte, la lectura ens ajuda a entendre el món que ens envolta, a aprendre, a investigar, a entendre el que fem i on estem… a la fi, la lectura és una ferramenta que ens ajudarà al llarg de la nostra vida. La lectura ens farà viatjar a mons fantàstics que no existeixen i sobretot, la lectura, ens farà somiar un món millor!

Recordeu que per a fer la lectura us heu de ficar per parelles. Encara que no pugau fer-la per Zoom, es convenient que seguiu tots els passos necessaris per a fer-la en condicions. Podeu fer-la amb un familiar no és necessari fer-la per internet. Recordeu que en acabar heu d’entregar la tasca!

LECTURA PER PARELLES 4t (4-8 MAIG)

LECTURA PER PARELLES 5é i 6é (4-8 MAIG)

ESCRIPTURA CREATIVA

L’escriptura creativa d’aquesta setmana pensem que pot ser molt divertida! Us convidem a fer un ANUNCI PUBLICITARI sobre el vostre “CAU” (Guarida en castellà)!

Què és un CAU?

Un cau al diccionari té les següents definicions:

  • Forat que certes bèsties caven en terra per amagar-s’hi.
  • Refugi de tot animal salvatge.
  • Amagatall
  • Habitació mesquina.
  • Refugi miserable.
  • Cambra privada per a treballar, llegir, etc. 

En castellà ens referim a ella com “LA GUARIDA”. Aquell habitatge destinat per als superherois o villans. 

Teniu tota la informació del que heu de fer ací: ESCRIPTURA CREATIVA 4t, 5é i 6é (4-8 MAIG)

NELET MAPS

Com ja vam fer la setmana passada, tots junts ens reunirem per ZOOM el dimecres a les 10:00 per fer en xicotet grup els pobles proposats. Recordeu que és important obrir un document de drive amb el nom dels participants del grup i anar omplint-ho entre tots i totes. Tots i totes som importants. Recordeu que la possibilitat de compartir pantalla ens ajudarà a poder ajudar-nos sobretot al que fa la tasca de secretari.

TASCA NELET MAPS 3

EL TALLER DE PROBLEMES

El taller de problemes ja sabeu que el fem tots els dijous. Aquest cas serà el dijous 30 d’Abril a les 10:00. Ens juntarem tots per zoom, i farem 3 o 4 grups per a intentar resoldre el màxim nombre de problemes. Com a mínim haurem de fer 2 i com a màxim els 4 que hi ha. Una vegada tinga acabat tots els problemes els he d’entregar en la tasca de Taller de problemes.

Taller de problemes ONLINE 4t – 3

Taller de problemes ONLINE 5é i 6é 19-20 – 3

Continua amb EDUTEN PLAYGROUND i amb 99MATH!

Com ja sabeu les matemàtiques són molt importants. La pàgina de playgound.eduten.com ens ajuda a millorar i aprendre millor les matemàtiques mitjançant el joc. És super important que tots els dies li intentem dedicar uns 10 o 20 minuts per tal de poder avançar per les llisons proposades. Com que no és fàcil és millor anar en l’ordre proposat encara que ens semble fàcil. Recorda que a cada lloc pots triar el nivell de dificultat.

Els enllaços de 99math recorda que els trobaràs a SEESAW, allí hauràs de penjar la captura de pantalla de cadascun d’ells quan els acabes! Recorda que hem de fer 1 al dia!

I… per acabar! Una tasca nova on ens convertirem en INVESTIGADORS! Aquesta vegada amb XICOTETS ANIMALS!

El repte consisteix en observar (directament o indirectament) i documentar-se sobre xicotets animals que podem trobar al nostre entorn. Hauràs de fixar-te en què els caracteritza i què els diferencia. Quan ho hages resolt podràs establir un criteri de classificació, publicar i compartir el teu treball amb la resta de companys! Els animals a observar i documentar-se són: la formiga, l’escarabat, l’aranya de la pols, l’insecte pal, l’escorpí, el poll i la paparra (alguns amb un poc de sort, els pots observar directament, però també pots utilitzar imatges de retalls de revistes o altres fonts de consulta com internet) 

SOM INVESTIGADORS. XICOTETS ANIMALS

Podeu continuar fent tots els dossiers que us queden per fer. Recordeu que els podeu anar entregant al Moodle i nosaltres us ho anirem corregint a poc a poc.

Molt ànims i una gran abraçada!!!