Comencem una setmana més sense poder veure-nos en directe, abraçar-nos, compartir rialles i moments divertits, ens toca continuar confinats a casa, això si, podem eixir 1 horeta al dia respectant sempre les messures de seguretat adients. És un xicotet canvi però que de segur que tots i totes agraiu veritat?

Pel bé de tots i totes ens toca fer l’esforç d’aguantar amb el millor dels nostres somriures. Ningú va dir que açò anava a ser fàcil però hem de pensar sempre en el bé de tots i totes, hem de fer l’esforç de pensar en la gent major més vulnerable al viures, hem de pensar en tots els nostres famíliars que no ens agradaria gens ni miqueta que se n’anaren i menys sense poder acomiadar-se com ens agradaria.

És difícil, molt difícil, però vosaltres podeu amb tot açò i molt més! Així que ànims i ja sabeu que ací estem per a tot el que necessiteu val? Vinga va, deixent-se de romanços i comencem!


El meu o nostre projecte personal

Per tal de poder fer bé un projecte d’investigació personal és necessari PLANNIFICAR-SE i fer-se un GUIÓ! Té igual si te’l fas com si fos un mapa conceptual, un esquema, redactat per punts… Té igual, però és de vital importància saber bén bé que és allò que vas a estudiar i quines són les preguntes a les que intentaràs donar resposta mitjançant el teu projecte d’investigació.

És molt important que fiques un nou tema al foro contant a la resta que vas a investigar, quin serà el teu guió i les preguntes que vas a intentar contestar. Per què? Perquè així la resta podem ajudar-te, ficar-te més idees, ficar-te més preguntes i entre tots i totes farem que el teu treball d’investigació personal siga molt més ric i més potent.

LA LECTURA PER PARELLES.

 Ja sabeu que la lectura és quasi d’allò més important en la nostra vida. En qualsevol aspecte, la lectura ens ajuda a entendre el món que ens envolta, a aprendre, a investigar, a entendre el que fem i on estem… a la fi, la lectura és una ferramenta que ens ajudarà al llarg de la nostra vida. La lectura ens farà viatjar a mons fantàstics que no existeixen i sobretot, la lectura, ens farà somiar un món millor!

Recordeu que per a fer la lectura us heu de ficar per parelles. Encara que no pugau fer-la per Zoom, es convenient que seguiu tots els passos necessaris per a fer-la en condicions. Podeu fer-la amb un familiar no és necessari fer-la per internet. Recordeu que en acabar heu d’entregar la tasca!

ESCRIPTURA CREATIVA

L’escriptura creativa d’aquesta setmana pensem que pot ser molt divertida! Us convidem a fer un “Cal·ligrama“!

Què és un cal·ligrama?

Un cal·ligrama és un tipus de poema visual. És un text, de vegades tan sols una frase o paraula, generalment poètic, en què s’utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrafia per tal de representar el contingut del poema. Les paraules que componen el poema dibuixen o formen un personatge, un animal, un paisatge o qualsevol objecte imaginable. El terme prové del francès calligramme.

NELET MAPS

Com ja vam fer la setmana passada, tots junts ens reunirem per ZOOM el dimecres a les 10:00 per fer en xicotet grupo els pobles proposats. Recordeu que és important obrir un document de drive amb el nom dels participants del grup i anar omplint-ho entre tots i totes. Tots i totes som importants. Recordeu que la possibilitat de compartir pantalla ens ajudarà a poder ajudar-nos sobretot al que fa la tasca de secretari.

EL TALLER DE PROBLEMES

El taller de problemes ja sabeu que el fem tots els dijous. Aquest cas serà el dijous 30 d’Abril a les 10:00. Ens juntarem tots per zoom, i farem 3 o 4 grups per a intentar resoldre el màxim nombre de problemes. Com a mínim haurem de fer 2 i com a màxim els 4 que hi ha. Una vegada tinga acabat tots els problemes els he d’entregar en la tasca de Taller de problemes.

Continua amb EDUTEN PLAYGROUND i amb 99MATH!

Com ja sabeu les matemàtiques són molt importants. La pàgina de playgound.eduten.com ens ajuda a millorar i aprendre millor les matemàtiques mitjançant el joc. És super important que tots els dies li intentem dedicar uns 10 o 20 minuts per tal de poder avançar per les llisons proposades. Com que no és fàcil és millor anar en l’ordre proposat encara que ens semble fàcil. Recorda que a cada lloc pots triar el nivell de dificultat.

Els enllaços de 99math recorda que els trobaràs a SEESAW, allí hauràs de penjar la captura de pantalla de cadascun d’ells quan els acabes! Recorda que hem de fer 1 al dia!

I… que fem amb SEESAW? No ens plannifiquem?

Com que aquesta setmana anem a fer pràcticament les mateixes tasques no cal que torneu a plannificar-vos en Seesaw. És important que us organitzeu vosaltres mateixos i que penseu molt bé el temps que li aneu a dedicar a cada tasca. El temps per a cadascuna d’elles ha de ser de qualitat, això vol dir que heu d’intentar estar a tope i concentrats.

Podeu continuar fent tots els dossiers que us queden per fer. Recordeu que els podeu anar entregant al Moodle i nosaltres us ho anirem corregint a poc a poc.

Molt ànims i una gran abraçada!!!