Bon dia xics i xiques! Anem a per una setmana més! Aquesta realment és curteta perquè com ja sabeu el dijous ja comencem les vacances de pasqua. En aquesta situació, més que mai és necessari descansar, desconnectar i gaudir de la familia al màxim possible. Heu d’intentar buscar formes de fer coses junts, des de jugar a cartes, jocs de taula, llegir junts, escriure històries junts, cuinar junts, ballar i fer esports junts… Són moltíssimes les coses que podem fer amb la nostra família, i hem de tindre present que eixes coses són les que ens marcaran per a sempre i recordarem sempre. Hem d’aprendre a valorar totes les coses que tenim i la inmensa sort que tenim de poder tindre tot el que tenim. I hui, a dia de hui, el més important i per allò que hauriem de donar les gràcies a diari és la salut i una família que ens estima amb locura.

Us demanem per favor que tracteu d’agafar forces per a un tercer trimestre complicat i diferent. Van a ser moments difícils on l’autoaprenentatge, la sinceritat amb un mateix, l’organització, la concentració, l’aprofitament del temps i moltes coses més van a ser vítals per aconseguir tot allò que ens proposem. És necessari que aprofiteu per descansar i desconnectar, i aprofiteu per a gaudir de fer coses en família. Per eixe motiu aquestes festes no volem que tingau “deures”. Us proposem una sèrie de tasques lúdiques, divertides i que totes elles es poden fer en família. Hi ha molts dies com per poder fer-ho tot. No es tracta de fer per fer. Ens agradaria que si ho feu ho feu amb ganes, il·lusió i esforç per aconseguir una cosa xula de veritat. Volem que li dediqueu el temps que siga necessari, que us ho passeu bé i que junt amb la vostra família aconseguireu fer productes de qualitat que després poder compartir amb tot el món.

Aquestes tasques les penjarem per a que les puguen veure els vostres companys de Quart, així els uns dels altres podem aprendre i agafar idees. Personalment, a mi i a Miguel Àngel ens agradaria que les tasques que decidireu fer vos les currareu, li dedicareu temps, gaudireu i buscareu la forma d’aconseguir un producte del que vos pugueu sentir orgulloses.

LA CASA DE BERTO. EL JOC DELS COLORS: És una proposta que consta de 7 activitats lúdiques i divertides. Els productes que genereu els podeu penjar la tasca generada en Classroom anomenada La casa de Berto. La proposta vos la podeu descarregar d’ací.

POEMA FRONT AL COVID-19: Com ja us vam comentar en l’última classe virtual que vam fer us proposem que escrigau un poema relacionar amb el maleit coronavirus i tot el que estem vivint. Aquest poema l’haureu de penjar al DRIVE en la carpeta BENAMAKERS > CURS 19-20> POEMES COVID19. Una vegada tingau el poema fet l’haureu de penjar a flipgrid al tòpic corresponent, però aquesta vegada en el GRID de Som més que un CRA. Ací: https://flipgrid.com/bab73393. Per a més informació fes click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/un-poema-front-al-covid-19/

CURT EN STOPMOTION: Us convidem a fer un curt en StopMotion sobre el tema que vulgau i amb l’aplicació que vosaltres desitgeu. Nosaltres us recomanem Stop Motion Studio. Podeu llegir i agafar idees fent click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/fes-un-curt-amb-stop-motion/ El resultat l’haureu de penjar a DRIVE en la carpeta corresponent BENAMAKERS > CURS 19-20> STOPMOTION i a Flipgrid, al grid de Som més que un CRA dins del tòpic corresponent: https://flipgrid.com/4e62c31e

ENSENYA’NS A FER UNA RECEPTA: Us convidem a fer una recepta, redactar-la en un document de DRIVE dins de la carpeta BENAMAKERS > CURS 19-20> RECEPTES. Una vegada tingau la vostra recepta gravada l’haureu de penjar a flipgrid al tòpic corresponent, però aquesta vegada en el GRID de Som més que un CRA. Ací: https://flipgrid.com/f8ff2acb Per a més informació fes click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/un-receptari-familiar/

OUS PASQÜERS: Us convidem a donar vida als vostres ous de pasqua fent-los que parlen i ens conten que esteu fent aquestes pasqües, com ho esteu duguent, com esteu vivint el confinament i tot allò que vulgau contar-vos. Deixar volar la imaginació. Una vegada tingau el vostre video gravat amb l’APP de CHATTERPIX l’haureu de penjar a flipgrid al tòpic corresponent, però aquesta vegada en el GRID de Som més que un CRA. Ací: https://flipgrid.com/9429b7d8 Per a més informació fes click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/els-ous-de-pasqua-parlants/

CREA UNA HISTÒRIA FANTÀSTICA: Us convidem a fer una pel·li de dibuixos animats amb l’app de Toontastic. Us animem a que primer trastejeu un poquet amb l’aplicació i penseu en el guió de la vostra pel·li. El redacteu en un document de DRIVE dins de la carpeta BENAMAKERS > CURS 19-20> HISTORIES FANTASTIQUES. Una vegada tingau la vostra pel·li gravada l’haureu de penjar a flipgrid al tòpic corresponent, però aquesta vegada en el GRID de Som més que un CRA. Ací: https://flipgrid.com/e0b4b4a0 Per a més informació fes click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/histories-fantastiques-multimedia/

TELEDIARIS FAMILIAR AMB BONES NOTÍCIES: Us convidem a fer un telediari familiar amb bones notícies amb l’app de TOUCHCAST o bé qualsevol editor de video com iMovie. El més important a l’hora de fer un telediari és redactar bé les notícies per això en l’enllaç que trobareu amb més informació us deixem exemples i info que us pot serveix per aconseguir un telediari de primera. Quan el tingau redactat, perquè es important redactar abans de gravar el penjeu en un document de DRIVE dins de la carpeta BENAMAKERS > CURS 19-20> TELEDIARIS FAMILIARS. Una vegada tingau el telediari gravat l’haureu de penjar a flipgrid al tòpic corresponent, però aquesta vegada en el GRID de Som més que un CRA. Ací: https://flipgrid.com/d6825554 Per a més informació fes click ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/telediaris-familiars/

UN PROGRAMA DE RÀDIO FAMILIAR: Per acabar amb les propostes, us animem a el·laborar un programa de ràdio casero i en família on pugau contar a la resta la vostra experiència davant d’aquesta situació amb diferents moments dins del programa de ràdio. Per a fer un bon programa de ràdio podeu informar-vos ací: http://sommesqueuncra.org/aulavirtual/lessons/crea-el-teu-propi-programa-de-radio/ El programa de ràdio el podeu pujar a la carpeta de DRIVE BENAMAKERS > CURS 19-20> PROGRAMES DE RÀDIO. El programa de ràdio el podeu gravar amb “NOTAS DE VOZ”, amb el imovie directament, o amb programes específics que nosaltres us recomanem com són “Spreaker Studio” o bé Anchor.fm.

Com veieu són moltíssimes les propostes que us llancem! A partir d’ací, podeu fer i desfer, agafar tot allò que us motive i us agrade més. NO CAL FER-LES TOTES!!! SI PODEU FER-LES… DE CINE! PERÒ SI NO NO PASSA RES!!! Insistim, són tasques per a fer amb la vostra família. Aprofiteu! No es tracta de que ens ho facen els nostres familiars, es tracta de passar un temps de qualitat junts aconseguint fer entre tots i totes un producte del qual pugam sentir-nos orgullosos.

AÇÒ VOL DIR QUE AQUESTES SETMANES DE VACANCES NO PUC CONTINUAR FENT ALTRES TASQUES?

Com ja sabeu això ja depén de vosaltres i de la vostra forma d’organitzar-vos. Heu de parlar amb la vostra família i pensar com us aneu a organitzar aquest temps de “vacances”. Nosaltres us proposem coses diferents a les que venim fent durant aquestos dies. Però si a banda voleu continuar fent altres coses per nosaltres no hi ha cap inconvenient.

SI TENIM DUBTES PODEM CONTINUAR PARLANT PEL ZOOM?

Si, clar que si, però heu d’entendre que tots I totes estem de vacances i que tal volta hi haja persones que tarden més en contestar, que no puguen contestar o bé que no vulguen contestar. Cadascú gestionarà aquesta situació a la seua forma.

LES VIDEOCONFERÈNCIES DE CLASSE LES REANUDAREM AL TORNAR DE VACANCES

També podeu aprofitar per acabar les tasques que tingau pendents sense terminar. Però recordeu que és molt important DESCANSAR i DESCONNECTAR per poder agafar forces pel tercer trimestre!

ÀNIMS, FORÇA I A PER TOTES!

PD: Ací teniu un xicotet tutorial per a fer funcionar FLIPGRID